Английски ми благороднико, your highness, алоуууууу!!! Сравнението ти не е уместно, защото ми даваш пример с пружина, която по габарити не отговаря на тази, която се намира в клапанът за картерните газове.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Решен проблем с "клатене" на обороти
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеАнглийски ми благороднико, your highness, алоуууууу!!! Сравнението ти не е уместно, защото ми даваш пример с пружина, която по габарити не отговаря на тази, която се намира в клапанът за картерните газове.Last edited by lordliness; d.m.y г., 22:24.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщениепускането на педала на газта по време на движение и моменталното забиване на муцунатаНе винаги се случва обаче.
Това значи ли, че някои ми е рязал кабели по колата(какъв е този пин15) или проблема може да се крие другаде?
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеРазтегни я с кран щом те притеснява габарита. Или разтегни по-малка, на клапан. Има стомана и стомана и стоманизирана тел, като пружина на химикал. Каква е разликата?Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеМомко, ти разглабял ли си този клапан и въобще виждал ли си пружината как изглежда и с какви габарити е? Аз съм разглабял въпросният клапан, пружината спокойно се разтегля на ръка. Към колегата с проблема с клатенето: разпъването на пружината няма да ти реши клатенето на оборотите. Аз бях сменил карантията на клапана с такава от ремонтен комплект, в който имаше чисто нова и неамортизирана пружина. След интервенцията пак клатеше.
Моят проблем с клатенето го реших успешно.Last edited by lordliness; d.m.y г., 09:08.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеМомко, ти разглабял ли си този клапан и въобще виждал ли си пружината как изглежда и с какви габарити е? Аз съм разглабял въпросният клапан, пружината спокойно се разтегля на ръка. Към колегата с проблема с клатенето: разпъването на пружината няма да ти реши клатенето на оборотите. Аз бях сменил карантията на клапана с такава от ремонтен комплект, в който имаше чисто нова и неамортизирана пружина. След интервенцията пак клатеше.
Comment
-
Първоначално публикувано от dansguardian Покажи съобщениеМъ ти серьозно ли? Я пробвай да разтегнеш една пружина от химикалка (също е стоманена) и докладвай резултата.Alfa Romeo 156 2.4JTD , 156 SW 2.4 JTD ,156 SW 1.9 JTD , 156 SW 1.9 JTD Q4 ,147 1.9 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от Alex_26 Покажи съобщениеИдеята е като отпуснеш педала на газта, този клапан да се затвори.
С това разпъване на пружинка, нищо не постигаш, вакуума е достатъчно силен да я свие отново.Last edited by GSY; d.m.y г., 14:18.
Comment
-
Първоначално публикувано от GSY Покажи съобщениеВсъщност колега, не е точно така. Клапана е затворен единствено, когато мотора не работи. В момента който го запалим, вакуума под дросела свива пружинката, и започва изсмукване на картерни газове при ниски обороти. С повишаване на оборотите, респективно се повишава количеството газове, отваряме дросела, и засмукването продължава и през големия маркуч, който е зад дебитомера. Това са двата кръга на мотора, за теглене на газове при ниски, и високи рпм.
С това разпъване на пружинка, нищо не постигаш, вакуума е достатъчно силен да я свие отново.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеПробвай да разтегнеш една пружината от окачването на колата(също е стоманена) и докладвай за резултата.
Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщениеАко приложиш необходимото усилие - ще я разтегнеш. В случая и пружинката омеква и леглото се износва.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
-
Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщениеАко приложиш необходимото усилие - ще я разтегнеш. В случая и пружинката омеква и леглото се износва.
Comment
-
Първоначално публикувано от lordliness Покажи съобщениеДобре че ми каза, знам.Alfa Romeo 159 1.9 16V SW
Comment
-
Първоначално публикувано от GammaRay Покажи съобщениеКато знаеш, що правиш тъпи изказвания? Сакън човек да не попита нещо в тоя форум - все някой знаещ се обажда.
За какъв се мислиш, че да оценяваш?
Кой те закача теб и за какво се бориш?
Причината за клатенето не е в пружината. И до утре да я разтягате все тая.
Кажи сега щом разбираш от пружини, ако махнеш клапана какво ще стане?Last edited by lordliness; d.m.y г., 19:15.Не всички, които се скитат, са изгубени.
Comment
Comment